30 Eylül Çeviri Günü
30 Eylül Dünya Çeviri Günü Ankara Kutlaması(2018)

30 Eylül Dünya Çeviri Günü Ankara Kutlaması

Her yıl artarak çoğalan TÜÇEB üyeleri ile tanışma ve kaynaşma olarak nitelendirdiğimiz toplantılarımızdan biriydi. 2018 yılında da kadro devir teslimlerinin gerçekleştiği üniversitelerin çeviri kulüpleri bir araya gelerek keyifli zaman geçirdik. Aynı zamanda çevirmen adayları olarak 30 Eylül’ü hep birlikte kutlayıp aramızda simgeleşen o geleneği devam ettirdik. Görevini teslim eden mezunların da katıldığı toplantımızda ilk kez delege sistemi konusuna değinildi. Oy çokluğu ile kabul ettiğimiz bu işleyiş ile üniversitelerin çeviri toplulukları arasında daha sistemli hale gelen bir iletişim kurulması hedeflendi. 30 Eylül gibi önem içeren bir günde birçok farklı üniversiteden sektöre atılacak çevirmen adayları olarak yaşadığımız olumsuzlukları ve olası çözüm önerileri üzerine uzunca sohbet ettiğimiz verimli bir gün geçirdik. Gelecek sene yine görüşecek olmanın verdiği mutlulukla hepimiz kendi şehirlerimize doğru yola çıktık.